Search
Close this search box.

KOLEKTIVNI PREGOVORI U HRVATSKIM VODAMA

Pregovori oko sklapanja Dodatka III Kolektivnom ugovoru započeli su 29. rujna ove godine i do trenutka pisanja ovog članka ukupno su održana 4 sastanka pregovaračkih odbora.

Početku pregovora prethodio je sastanak glavnih povjerenika naših podružnica iz sustava Hrvatskih vode na kojem su glavni povjerenici donijeli odluku o zahtjevima koji su se uputili poslodavcu kao i o sastavu našeg dijela pregovaračkog tima obzirom u pregovorima uz nas sudjeluje i Sindikat SPIV sa svoja 4 od ukupno 11 članova pregovaračkog tima.

Prijedlozi sindikalne strane bazirani su najvećim dijelom na materijalnim pravima sa posebnim naglaskom na plaću, kako na povećanje osnovice tako i na povećanje bruto dodatka. Predloženo je i uvođenje paušalnog dodatka za prehranu, isplata nagrade za radne rezultate, povećanje limita za isplatu putnih troškova, te je traženo povećanje iznosa postojećih prava.

Sa poslodavcem je potpisan i Protokol o kolektivnom pregovaranju gdje smo se svi zajedno obvezali završiti pregovore do kraja studenog. Međutim, pregovori nisu tekli na način kako su trebali, pa smo tako opet doživjeli otezanje poslodavca, protuprijedloge koji nisu prihvatljivi i, naravno, pregovarački tim sa strane poslodavca koji o ničemu ne može donijeti odluku.

Kako se u međuvremenu dogodio i hakerski napad na ovo poduzeće, bili smo krajnje korektni te smo tako u jednom dijelu odgodili pregovore dok se situacija ne riješi, ali niti iza toga nismo vidjeli nikakvu volju ni želju poslodavca da pregovorima pristupi ozbiljno i korektno.

Njihovi protuprijedlozi bili su napravljeni na način ili da ne pristaju na neke od naših prijedloga ili su nudili povećanje koje ni izbliza nije dovoljno, pa su išli toliko daleko da ponuđeno povećanje osnovice od 8% ne bi zadovoljilo ni uvjet minimalne plaće za najniži koeficijent bez dodatka za minuli rad za satnice od 160 i 168 sati mjesečnog fonda.

Od samog smo početka bili stava kako poduzeće Hrvatske vode uopće ne mora razmišljati o minimalnoj plaći i kako plaće radnika ne bi trebale kretati od tog iznosa, no stav poslodavca je drugačiji.

Upravo iz tog razloga smo, nakon održanog trećeg sastanka pregovaračkih timova, uputili jedan zajednički dopis prema generalnom direktoru Hrvatskih voda gdje smo ga upozorili na ponašanje njihovog pregovaračkog tima i vrlo velikih izgleda da do dogovora ne dođe. Odgovor koji smo zaprimili nije promijenio mnogo, pa budući dogovora i ozbiljnijeg pomaka niti nakon toga nije bilo, u utorak 28. studenoga, sindikalna strana je na sastanku pregovaračkih timova poslodavcu najavila pokretanje postupka mirenja zbog nemogućnosti dogovora. Isto je učinjeno 29. studenog, te je nakon dodjeljivanja miritelja već sazvan sastanak od strane miritelja koji se održao 4. prosinca.

Ujedno je za taj dan sazvan i sastanak sindikalnih povjerenika naših podružnica iz sustava Hrvatskih voda na kojem smo ih obavijestili o tijeku pregovora, prijedlozima poslodavca i dogovorili daljnje aktivnosti ukoliko u postupku mirenja ne dođe do dogovora. Glavni sindikalni povjerenici, osim što su dali punu potporu pregovaračkom timu, kroz raspravu su iznijeli svoje nezadovoljstvo ponašanjem poslodavca.

Prvi sastanak u postupku mirenja nije donio dogovor, pa je miritelj sazvao drugi sastanak koji će se održati 12. prosinca.

U trenutku pisanja ovog članka do sastanka još nije došlo, ali vjerujemo kako će strana poslodavca shvatiti koliko je važno učiniti dodatan iskorak, jer osim malih primanja koje imaju zaposleni u Hrvatskim vodama, dodatan problem je sve češći odlazak radnika iz ovog poduzeća. Zbog toga se stvara jedna vrlo nezahvalna situacija budući su poslovi u ovom poduzeću takvi da se odlazak radnika ne može nadomjestiti stranom radnom snagom za koju se naši poslodavci olako odlučuju iako ih ta radna snaga zasigurno košta više. Nekako se ne možemo oteti dojmu da se vode „mantrom“ koja ide u smjeru „nemojmo domaćeg radnika platiti više jer će on pristati raditi i za manje“. Vjerujemo kako je to osnovni razlog da nitko od poslodavaca ni ne propitkuje razloge zbog kojih radnici odlaze i što je to što bi ih zadržalo.

 

Davor Vrbek

 

Vijest su prenijeli:

PPDIV s Hrvatskim vodama pokrenuo mirenje kao prvi korak prema štrajku (hina.hr)

PPDIV s Hrvatskim vodama pokrenuo mirenje kao prvi korak prema štrajku – HRT

PPDIV s Hrvatskim vodama pokrenuo mirenje kao prvi korak prema štrajku – Prigorski.hr