Search
Close this search box.

Dodijeljena vrijedna priznanja najistaknutijim sindikalnim povjerenicima u 2023. godini

Prosinac je, tradicionalno, vrijeme za rezime aktivnosti kojima smo se bavili u protekloj godini te donošenja programa rada Sindikata PPDIV-a za nadolazeću godinu. Tako su u pozitivnom ozračju, 13. prosinca održane sjednice svih tijela Sindikata PPDIV-a.

Tijekom ranog prijepodneva, održana je zajednička sjednica Financijskog odbora i Statutarne komisije dok je u nastavku održana sjednica Glavnog odbora, uz nazočnost članova Predsjedništva, Statutarne komisije, Financijskog odbora, nagrađenih sindikalnih povjerenika i zaposlenih.

Jedna od važnijih novina kojom otvaramo 2024. godinu svakako je blagajna uzajamne pomoći koja će biti dostupna svim našim članovima. Sve potrebne informacije o pravilima i pogodnostima koje BUP donosi,  šaljemo putem obavijesti svim povjerenicima u narednim danima.

Pored donošenja financijskog plana i programa rada za 2024. godinu, utvrđeni su i termini naših 23. sportskih susreta koji će se, tradicionalno, održati u Villas Rubinu u Rovinju od 23. do 26. svibnja. Utvrđena su i dva termina seminara, onoga u travnju (od 11. do 13.), odnosno seminara u listopadu koji će se održati od 17. do 19. listopada.

Gledajući godinu za nama i rezimirajući aktivnosti kojima smo se bavili, slobodno možemo zaključiti kako je i ova godina bila vrlo izazovna ali i uspješna za Sindikat PPDIV. Rat Rusije protiv Ukrajine, pa i novi rat u Gazi, snažno su utjecali na tržište energije i hrane i u takvim uvjetima ubrzane potrošačke inflacije, nije bilo nimalo lako pregovarati i dogovarati veća materijalna prava i bolje uvjete na radu za naše članove, ali, zahvaljujući zajedničkom trudu i upornosti naših povjerenika, danas imamo veliki broj kolektivnih ugovora sa većim pravima, boljim uvjetima rada što je svakako prepoznato i pridobivanjem novih članova Sindikata PPDIV-a. Radilo se puno tijekom ove godine a u tom smjeru nastavljamo i dalje, poštujući naslijeđe i baštinu koju imamo zahvaljujući našem nedavno preminulome prvom predsjedniku Sindikata PPDIV-a, kolegi Josipu Paviću.

Na kraju sjednice, nagrađenim sindikalnim povjerenicima uručena su sindikalna priznanja za doprinos Sindikatu PPDIV-a u ovoj godini:

MARIO PREGLEJ, Pan Pek, Zagreb

«U ovom trenutku  pregovori su pri kraj. Nadamo se da će PAN-PEK imati jedan dobar KU koji će na snagu stupiti 1.1.2024. godine.» Dubravko Desović, regionalni povjerenik

ŽELJKO ALBERT, Erdutski vinogradi d.o.o.

«Potpisali smo Kolektivni ugovor po prvi puta za radnike u našem najvećem plantažnom vinogradu. Svojom borbom smo osigurali da radnici imaju bolje uvjete te da po prvi puta imaju propisane naknade poput Božićnice, Uskrsnice, jubilarne nagrade, troškove prijevoza kao i dodatne dane godišnjeg odmora više od zakonom zagarantirane.» Jasmin Kunjko, voditelj ekonomskih poslova

JOSIP KOROŠEC, Ribnjačarstvo Končanica

«Kolega je kroz svoje aktivnosti i izuzetno korektan odnos koji ima sa direktorom Društva, uspio u dva navrata dogovoriti povećanje plaće za sve radnike.» Davor Vrbek, regionalni povjerenik

JAKOV ZADRE, Cromaris, Zadar

«U dosadašnjem radu iskazao se kao vrstan mladi sindikalac koji je u vrlo kratkom vremenu zajedno sa ostalim članovima povjereništva doprinio na popularizaciji Sindikata PPDIV Hrvatske u svojoj sredini, a rezultat toga je što je povećao članstvo za pedeset posto u svojoj sredini sa trendom rasta i ubuduće.« Ivica Blažević, regionalni povjerenik