Search
Close this search box.

POTPISANE IZMJENE I DOPUNE  KOLEKTIVNOG UGOVORA U „SARDINI“ d.o.o. Postira

U prostorijama tvornice „SARDINA“ d.o.o. u Postirama, 7. veljače 2024. godine potpisane su Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za „SARDINU“ d.o.o. Postira.

Kolektivni ugovor potpisali su, u ime Sindikata PPDIV Hrvatske, sindikalne podružnice „SARDINA“ d.o.o., sindikalni povjerenik kolega Darko Cvitanić te predsjednik Uprave „SARDINA“ d.o.o., gospodin Mislav Bezmalinović.

Budući je Vlada Republike Hrvatske donijela novu Uredbu o visini minimalne plaće koja se primjenjuje od 01.01.2024. god., isto tako stupile su nove mjere, sukladno izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak.

U nastojanju da se u narednom razdoblju ostvare optimalni poslovni rezultati, poslodavac je u dogovoru sa sindikatom i radničkim vijećem, izvršio promjene u unutarnjoj organizaciji Društva sa ciljem da se kolektivni ugovor uskladi sa zakonskim propisima. Obzirom na navedeno, ove Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u skladu su sa zakonskim propisima te su radnici  profitirali.

Novim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora dogovoreno je niz pogodnosti za radnike: povećanjem vrijednosti koeficijenata složenosti poslova u iznosu od 5% do 25% sa ciljem učinkovitije organizacije rada i optimiziranjem radnih odnosa. Povećana je bruto osnovica za cca 15% svim radnicima na koje se primjenjuje kolektivni ugovor. Što se tiče naknada, sukladno Pravilniku o porezu na dohodak, poslodavac je prihvatio maksimalne iznose.

Pregovori su trajali kratko, zbog međusobnog uvažavanja i nastavka tradicije socijalnog dijaloga a sve sa ciljem poboljšanja materijalnog standarda radnika. Ove izmjene i dopune kolektivnog ugovora stupaju na snagu osmog dana od objave a njegove odredbe primjenjivat će se od.01.01.2024. god.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim Izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora kao oblikom reguliranja prava, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi, na taj način, omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

 

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA