Search
Close this search box.

U IRIDI d.o.o. POTPISAN DODATAK IV KOLEKTIVNOM UGOVORU

Potpisivanjem Dodatka IV Kolektivnom ugovoru za poduzeće Irida d.o.o., dana 14. veljače, učinjen je prvi korak prema novom sustavu plaće koji je neophodan, jer postojeći više nije bio održiv.

Ovim su potpisivanjem izvršene i određene korekcije materijalnih prava za poslove u otežanim uvjetima što je bilo nužno potrebno budući se radi o specifičnim poslovima koji se, prvenstveno, obavljaju u hladnom i mokrom prostoru.

Najveći zahvat učinjen je u području obračuna plaće, gdje je formirana nova osnovica koja će biti preduvjet za daljnje poboljšanje materijalnih prava, u slijedećem krugu pregovora.

Njima će prethoditi sastanci radnih skupina koji će za cilj imati utvrditi transparentno i kvalitetno rangiranje vrijednosti radnih mjesta i, sukladno tome, utvrđivanje plaća za svako pojedino radno mjesto, što bi u konačnici značilo da će materijalna prava radnika rasti i u budućem periodu, sukladno mogućnostima.

Imajući u vidu financijsku situaciju u poduzeću, koje posluje u vrlo specifičnim i otežanim uvjetima, nužno je bilo sve odraditi u dva koraka, ali usprkos tome, i u takvim je okolnostima, dogovoreno da se u ovom prijelaznom razdoblju, povećaju primanja radnika koji rade u najtežim uvjetima.

Ispred Sindikata PPDIV-a, ovaj Dodatak IV Kolektivnom ugovoru potpisala je naša kolegica, povjerenica Radojka Savanović, dok je ispred poslodavca to učinio direktor poduzeća, Goran Janković.

REGIONALNI URED
KOPRIVNICA - REGIJA III.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Varaždinska županija)

DAVOR VRBEK
regionalni povjerenik

Trg kralja
Tomislava 13
48000 Koprivnica
tel. 048/647-040
fax. 048/221-304
mob. 099/271-8035
davor.vrbek@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA