Search
Close this search box.

POTPISANE I. IZMJENE I DOPUNE KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA VAJDU d.d. i PPK d.d.

Jučer su u Čakovcu potpisane I. Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za dva poduzeća iz Grupacije Pivac.

Radi se o Vajdi d.d. iz Čakovca i poduzeću PPK d.d. iz Karlovca gdje svako od njih ima svoj kolektivni ugovor, sa jednako reguliranim pravima.

Potpisanim Izmjenama i dopunama, povoljnije su ugovoreni dodatni dani godišnjeg odmora, povećan je dodatak za noćni rad za 15%, povećan je dodatak za prekovremeni rad za 5%, povećan je dodatak za rad blagdanom za 10%, na novi je način regulirano pravo na putni trošak, dogovoreno je da će radnici koji kod poslodavca rade 20 i više godina, a idu u mirovinu, dobiti naknadu u iznosu dvije prosječne mjesečne plaće te je ugovoreno pravo na prigodne novčane nagrade kao i dar u naravi povodom uskrsnih, božićnih i novogodišnjih praznika.

Na kraju pregovora, možemo reći kako obje strane mogu biti zadovoljne.

Osim što su unaprijeđena ova prava, poslodavac će u oba ova poduzeća nastaviti sa ulaganjem u plaće radnika i ove godine što smatramo izuzetno pozitivnim, jer kontinuirani rast plaća je ono što je dugoročno itekako isplativo, obzirom da se upravo bruto plaća uzima kao osnovica prilikom izračuna mirovine. Zbog toga veseli ovo ulaganje poslodavca u tzv. oporezive iznose.

U ime poslodavca PPK d.d., Izmjene i dopune je potpisao Igor Miljak, dok su ispred sindikata to učinili Nedeljko Bukovšek (PPDIV) i Safet Silahić (Sindikat Hrvatskog vozača).

Ispred poslodavca Vajda d.d. učinio je to Vilim Simon, dok je ispred Sindikata PPDIV to učinio kolega Bruno Glavak.

 

Davor Vrbek