Search
Close this search box.

Potpisani novi dodaci Kolektivnom ugovoru za dio agri kompanija

U Zagrebu, 7. svibnja, potpisani su dodaci za poljoprivredne kompanije Fortenova grupe i to za Belje plus, PIK Vinkovci plus i Eko Biograd plus.

Nakon što je Sindikat PPDIV predao inicijativu za izmjene kolektivnih ugovora u agri kompanijama početkom prošlog mjeseca, ubrzo su uslijedili pregovori i konačan dogovor oko novih dodataka kolektivnom ugovoru.

Ovim novim dodacima smo propisali nove više iznose osnovnih plaća kao i neoporezive naknade za topli obrok. Tako će radnici svih triju kompanija od svibnja imati maksimalni iznos od 100,00 eura za topli obrok (dosad je bio 60,00 eura) te je dogovoreno i povećanje osnovnih plaća linearno za 100,00 eura za radnike Belja plus kao i PIK-a Vinkovci dok je za Eko Biograd dogovoreno povećanje stalnog dodatka za 100,00 eura.

Ovog puta smo brzinom pregovora (pet tjedana od inicijative do potpisa) pokazali da, kada postoji razumijevanje i volja s obje strane, dobar rezultat ne može izostati te će naši članovi i radnici imati prava koja su i dalje, iz godine u godinu, unaprijeđena i bolja.

 

Vijest su prenijeli:

Radnici tri tvrtke iz Fortenova grupe od svibnja će imati veće plaće (danica.hr)

Sindikat se izborio za povišice u kompanijama Fortanova grupe