Search
Close this search box.

POTPISAN DRUGI ANEKS KOLEKTIVNOM UGOVORU ZA SOLANU PAG d.o.o.

U prostorijama „SOLANE“ d.o.o. Pag 13.5.2024. god. potpisan je, u zadnjih šest mjeseci, drugi Aneks Kolektivnog ugovora.

U ime Sindikata PPDIV Hrvatske – sindikalne podružnice „SOLANA“ d.o.o. Pag, Kolektivni ugovor potpisao je sindikalni povjerenik, kolega Miljenko Dragoslavić, a u ime poslodavca „SOLANA“ d.o.o. Pag, direktor gospodin Josip Čapin.

Sindikat PPDIV Hrvatske – sindikalna podružnica „SOLANA“ d.o.o. Pag, obzirom na povećane troškove života (inflacije), pokrenula je inicijativu za izmjene i dopune kolektivnog ugovora (drugi aneks) kako bi povećali materijalna primanja radnika, odnosno ublažavanju inflatornog učinka.

Poslodavac je iskazao socijalnu osjetljivost i partnerski odnos sa Sindikatom PPDIV Hrvatske – sindikalnom podružnicom „Solana“ d.o.o. Pag te je uvidio da je dosta radnika potplaćeno za poslove koje obavljaju.

Potpisani Aneks Kolektivnog ugovora rezultat je kratkih pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske – sindikalne podružnice „SOLANA“ d.o.o. Pag te pregovaračkog tima Uprave na čelu sa direktorom Josipom Čapinom, a sve sa ciljem poboljšanja materijalnog standarda radnika.

Potpisom drugog Aneksa  Kolektivnog ugovora, dogovoreno je dodatak u iznosu od 120,00 eura bruto za „radnike u pogonu“, za vrijeme trajanja proizvodne kampanje. Za radnike na vanjskoj operativi dogovoreno je povećanje stalnog mjesečnog dodatka sa 60,00 eura na 100,00 eura neto. Radnicima je povećana naknada za podmirenje troškova prehrane sa 67 eura na 77 eura. Za jedan dan povećan je broj dana godišnjeg odmora.

Ovaj Aneks primjenjuje se retroaktivno od 1. svibnja 2024. god. dok sve ostale odredbe Kolektivnog ugovora izmijenjenog ovim Aneksom, ostaju na snazi u nepromijenjenom obliku.

Naglašavam da je ovaj dogovor sindikata i poslodavca potez koji će imati  višestruko kvalitetne učinke. S jedne strane u trenutno složenim gospodarskim uvjetima, povećanim troškovima života koji izravno utječu na standard radnika. Ovo povećanje ulijeva nadu u još bolje poslovanje društva koje bi, na taj način, omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

REGIONALNI URED
SPLIT - REGIJA IV.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Primorsko-goranska, Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija).

karta-regija4-ppdiv

IVICA BLAŽEVIĆ
dopredsjednik –
regionalni povjerenik

Marmontova 1/2
21000 Split
tel. 021/345-295
fax. 021/314-125
mob. 099/271-8041
ivica.blazevic@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA