Search
Close this search box.

Potpisan Kolektivni ugovor za ŽITAR d.o.o. i KRNJAK d.o.o.

Dana 17.09.2024. godine, u Donjem Miholjcu, potpisan je Kolektivni ugovor za kompanije Žitar d.o.o. i Krnjak d.o.o. a nakon pokrenute inicijative od strane sindikalnih podružnica Žitar-Krnjak.

S obzirom da je kod poslodavca oduvijek postojao socijalni dijalog, pregovaralo se u dobroj vjeri, za dobrobit samih radnika.

Potpisivanjem ovog Kolektivnog ugovora na razdoblje od dvije godine (s početkom primjene 01.10.2024.), poslodavac samo potvrđuje da mu je itekako bitno imati zadovoljne radnike pa su tako, kroz novu sistematizaciju koja je sastavni dio KU, promijenjeni koeficijenti svih radnih mjesta što je dobar pokazatelj unapređivanja materijalnih i radničkih prava u kompanijama Žitar d.o.o. i Krnjak d.o.o.

Dogovorena su i sljedeća povećanja:

  • za rad noću 50%
  • za rad nedjeljom 50%
  • za rad blagdanom 50%
  • za prekovremeni rad 35%
  • regres u visini od 100,00 eura
  • uskrsnica u visini od 100,00 eura
  • božićnica u visini do 200,00 eura
  • troškovi prehrane 60,00 eura

 

Kako je poslodavac još prije samog potpisa Kolektivnog ugovora, u dogovoru sa Sindikatom PPDIV-a, izrazio želju za postizanjem dogovora oko isplate putnih troškova, dogovoreno je da će se isti isplaćivati po kilometru u oba smjera.

Kolektivni ugovor su u ime poslodavca, potpisali direktorica Sanja Tadijan, direktor Dalibor Vrbešić, direktor Domagoj Njegovan, direktor Tomislav Tomac, direktor Dalibor Zlatković i prokurist Ivan Knežević, dok je sa sindikalne strane potpis stavio područni povjerenik Sindikata PPDIV-a Kristijan Mak. Potpisivanju Kolektivnog ugovora nazočili su povjerenici iz obje podružnice, kolege Mladen Miškec, Zoran Božiček i članica Nada Kovačević.

 

 

 

REGIONALNI URED
OSIJEK - REGIJA II.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske

(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija)

karta-regija2-ppdiv
Kristijan Mak

KRISTIJAN MAK
područni povjerenik

Trg Ante Starčevića 10/2
31000 Osijek
tel. 031/209-506
fax. 031/209-504
mob. 099/2095-350
kristijan.mak@ppdiv.hr

VIJESTI IZ REGIJA