Search
Close this search box.

EFFAT pozvao HUP na suradnju s PPDIV-om

Nakon našeg informativnog dopisa o nemogućnosti postizanja socijalnog dijaloga s HUP-om o čemu smo pisali ranije  (https://ppdiv.hr/2022/10/10/sindikat-ppdiv-zatrazio-pomoc-svojih-medunarodnih-sindikalnih-organizacija-u-ostvarivanju-socijalnog-dijaloga-sa-hrvatskom-udrugom-poslodavaca/), promtno je reagirala naša europska krovna sindikalna organizacija, EFFAT.

U dopisu glavnog tajnika upućenog na glavnu direktoricu i predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca, stoji:

Poštovana gospođo Weber,

Poštovani gospodine Furjan,

zovem se Kristjan Bragason, glavni sam tajnik EFFAT-a, Europske federacije sindikata hrane, poljoprivrede i turizma.

Kao Europska sindikalna federacija s 2,6 milijuna članova, koja predstavlja 120 nacionalnih sindikata iz 35 europskih zemalja, EFFAT brani interese više od 22 milijuna radnika u cijelom prehrambenom lancu.

EFFAT je priznati socijalni partner na razini EU, član ETUC-a i europske regionalne organizacije IUF-a.

Pišem vam jer su nas kontaktirali iz naše članice, Sindikata PPDIV-a u Hrvatskoj zbog problema oko pregovora o granskom kolektivnom ugovoru. PPDIV pokušava s Vama, Hrvatskom udrugom poslodavaca – Udrugom prehrambene industrije i poljoprivrede, dogovoriti granski kolektivni ugovor za prehrambenu industriju i poljoprivredu.

HUP je članica organizacije FoodDrinkEurope, našeg pandana u Europskom socijalnom dijalogu. U ožujku 2022., PPDIV je pokrenuo pregovore, no vi niste prihvatili tu inicijativu i rekli ste da ste spremni započeti pregovore tek nakon što se stabilizira poslovanje vaših članova, bez navođenja konkretnog datuma početka pregovora. Od tada je PPDIV redovito ponavljao svoj zahtjev, ali nije dobio nikakav odgovor.

Radnici i tvrtke u poljoprivredno-prehrambenom sektoru suočavaju se s velikim izazovima s trenutnom krizom troškova života i inflacijom. Povećani troškovi energije, sirovina i logistike, ugrožavaju održivost naših sektora. Ali, kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog nikada ne smiju biti preprekom dugoročnom prosperitetu našeg sektora. Oni su zapravo glavno rješenje za prevladavanje takvog kritičnog razdoblja.

Samo kroz kolektivno pregovaranje i intenzivan dijalog između socijalnih partnera, možemo pronaći prave odgovore koji osiguravaju dugoročnu održivost našeg sektora. To je također ono čemu su EFFAT i FoodDrinkEurope predani na razini EU-a.

Kao priznati socijalni partneri u industriji hrane i pića, održavamo društveni dijalog koji dobro funkcionira kroz naš Odbor za sektorski socijalni dijalog. Ovo je vrlo konstruktivna suradnja i vjerujemo da bi našim organizacijama članicama trebalo omogućiti da učine isto na nacionalnoj razini.

Koristimo priliku podsjetiti da je pravo na kolektivno pregovaranje temeljno pravo zajamčeno u Europskoj uniji člankom 28. Povelje o temeljnim pravima Europske unije: «Radnici i poslodavci, ili njihove odgovarajuće organizacije, imaju, u skladu s pravom Zajednice i nacionalnim zakonima i praksama, pravo pregovarati i zaključivati ​​kolektivne ugovore na odgovarajućim razinama te, u slučajevima sukoba interesa, poduzimati kolektivne radnje za obranu svojih interesa, uključujući štrajk».

Ovaj je cilj, također, sadržan u novousvojenoj Direktivi o minimalnoj plaći koja jasno cilja na povećanje broja radnika koji su obuhvaćeni kolektivnim pregovorima. Kako bi postigle taj cilj, zemlje bi trebale promicati sposobnost socijalnih partnera da se uključe u kolektivno pregovaranje. Ovu promociju, naravno, trebamo podržati i mi, kao društveni partneri.

Stoga Vas hitno pozivamo da prihvatite poziv naše članice, Sindikata PPDIV-a o pregovorima o granskom kolektivnom ugovoru i da s konstruktivnim pristupom sjednete za pregovarački stol.

EFFAT će nastaviti pratiti sljedeće korake i nastavit ćemo podržavati PPDIV kako bismo osigurali da se poštuje njihovo temeljno pravo na kolektivno pregovaranje.

Lijep pozdrav,

Kristjan Bragason

Glavni tajnik EFFAT-a